die dat toekomen

Volt zegt het

Wauw, wat een tekst, deze 7 minuten zijn zeker niet verloren als je de video gaat beluisteren. Mevrouw Koekoek van Volt zegt waar het op staat. Helaas gaat het allemaal niks uitmaken want de Tweede Kamer zit nu vol met bruinhemden en wannebee’s met pvv, vvd en bbb als minst verrassende maar na gisteren weten we ook dat Pieter Omtzigt ook gewoon niks opheeft met de rechtstaat.

Maar ik wil je vragen om te luisteren naar mevrouw Koekoek. Ze begint al heel sterk met een retorisch trucje waar ik groot fan van ben. Iets zeggen waar de onoplettende luisteraar niks kwaads in hoort maar de beter geoefende precies weet wat ze wil zeggen. Daarna gaat ze in de hoogste versnelling en is alles 100% duidelijk.

Want zoals de Poolse rechter het al zei “het ging sneller dan we verwachtte”. Dat is precies wat er nu ook gebeurt in ons land. Een minderheid in de Tweede Kamer maakt zich daar druk om. Geertje al helemaal niet, Yesilgöz-Zegerius is een rasechte vvdster en vindt het wel prima zo, Carolientje zal de bio-industrie geen strobreed in de wegleggen en sint Pieter heeft met het mede-indienen van het amendement laten zien ook meer op de onderbuik van het volk te letten dan op welke feitelijkheden dan ook.

2024 belooft een bijzonder jaar te worden. En we weten nu al dat “wir haben es nicht gewußt” niet waar kan zijn, want onder andere mevrouw Koekoek van Volt heeft het heel duidelijk gezegd en jij kunt je er na vandaag ook niet meer achter verschuilen.