Nederland is kapot

Nu de stemmen zo goed als allemaal geteld zijn is het echt duidelijk. Nederland is kapot, niet een beetje maar heel erg kapot.

2.417.515 mensen hebben op de PVV gestemd, twee komma vier miljoen! Laat dat even op je inwerken. De bevolkingsteller van het CBS staat nu op 17.936.945. Dat betekent dat 13 procent van alle Nederlanders denkt dat de grenzen dicht kunnen, denkt dat mensen die naar de moskee gaan het land uit moeten worden gezet.

Er komen nu vele verklaringen waarom dit gebeurd is en ik doe ook een duit in het zakje.

De Media

Als tv en kranten tijdens de campagne beweren dat Wilders milder is geworden dan verlaagt dat de drempel die sommige mensen hadden om op deze Poetin-knuffelaar te gaan stemmen. Het is bewijsbaar onjuist dat hij milder is geworden. Maar alle media namen het over en deden net alsof het zo was, de mensen met een beetje fatsoen zo een stok te geven om toch haat een stem te geven.

En dan die lijsttrekkersdebatten, ik word er al jaren ziek van want het gaat dan om het torentje en wie er “president” van Nederland wordt. Stop met de debatten maar schrijf of maak een item over de inhoud.

Dat wordt gelukkig gedaan (www.groene.nl, www.vn.nl, www.ftm.nl en andere) maar je ziet het niet terug op tv en op de voorkant van de krant.

En al helemaal niet op de voorkant de Telegraaf, deze krant is een groot gevaar voor de democratie van Nederland, veel groter dan de wappies van Ongehoord Nederland (waar we gelukkig alweer weinig van horen). Deze krant is de spreekbuis van goor rechts, en ze springen met gemak van de vvd naar premier Wilders.

De peilingen

De afgelopen weken werd van alles gedaan op basis van de peilingen, wie er mocht aanschuiven wie de kanshebbers waren. Complete onzin want steeds stond er ergens als laatste zinnetje bij die prognoses dat 70% of meer nog niet wist waar zij op ging stemmen. Serieus, dit doen die zogenaamde journalisten, onbetrouwbare peilingen gebruiken om winnaars al in het zonnetje te zetten. En ook dit jaar is weer duidelijk dat de peilingen onbetrouwbaar waren, anders was de schok niet zo groot afgelopen avond bij de exitpolls, toch?

Slim frame

Dus lieve journalisten, van krant en tv, kijk eens in de spiegel en schaam u kapot, zo kapot dat u nooit meer een pen of microfoon in de hand neemt en de rest van uw leven niet meer in het openbaar verschijnt en tegen eenieder die u tegenkomt een welgemeend “sorry” zegt.

Hier een voorbeeld, maar er zijn er echt duizenden en duizenden te vinden, die ik vandaag tegen kwam. Bij avrotros is een radioprogramma MISCHA! (waarom ook niet, lekker schreeuwende hoofdletters met een uitroepteken erachter). Daar wordt gezegd door een gast Victor Vlam: ‘Wilders is op strategisch gebied de beste politicus die Nederland ooit heeft gehad‘ Het is ook de titel van het bericht. Wie is die Vlam, een politicoloog een geschiedkundige? Nee hoor, vrees niet we gaan niet met kennis op radio mensen lastigvallen. Het is een…. communicatie expert. Maar liefst twee heeft Mischa uitgenodigd en ze zijn het er allebei over eens. “Hij heeft een slim frame neergezet, dat door iedereen is overgenomen.” Daar staat in één zin het hele probleem van Nederland. Luie journalisten die een frame klakkeloos overnemen en in de echoput blijft dat “milder, milder, milder” maar nagalmen.

En nu zitten we met de gebakken peren. Dank lieve radio, tv en kranten, dit hebben we te danken aan de MSM, waar de wappies zo op tegen zijn maar die eigenlijk hun grootste vriend is.

Want als Poetin, Orban, Filip Dewinter, Marine LePen en andere je welgemeend feliciteren dan weet je wel hoe laat het is.

Boze kiezers

Een andere hele slechte verklaring waarom dit de uitslag is, zijn de boze kiezers, zij die zich niet gehoord voelen of niet vertegenwoordigd voelen in de politiek. Wat een godskolere onzin is dat elke keer maar weer. Noem racisten wat ze zijn, racisten. Want na elke verkiezing is ongeveer de helft van Nederland niet vertegenwoordigd in de regering. Nog nooit heeft een partij waar ik op stemde voor de Tweede Kamer het gehaald om in het kabinet terecht te komen, nog nooit in de afgelopen 35 jaar dat ik mag stemmen. En dat geldt voor de meeste van mijn vrienden, of moet ik nu bubbel zeggen? En zijn wij met omgekeerde vlaggen gaan rondlopen, of met trekkers provinciehuizen kapot maken of op extreem-rechts gaan stemmen? Nee.

De meeste mensen denken niet na, serieus, mensen met een baantje die op de vvd stemmen? Mensen die elke verkiezing achter de nieuwste hype aanlopen: van LPF, naar FVD via BBB nu bij NSC uitkomen. Dat geloof je toch niet? Maar het gebeurt wel.

Alleen boos zijn is geen goede raadgever tijdens het stemmen. Ook al zijn er genoeg mensen in Nederland die terecht boos zijn.

Renske Leijten

Ik ga afsluiten maar nog een ding moet me van het hart. Het ophemelen van meneer Omtzigt en nog veel erger het minimaliseren van de rol van SP-Kamerlid Renske Leijten . Want zij wordt nu al vergeten als het om het toeslagenschandaal gaat. Dat is een mediaschandaal en ook een reden waarom het de SP maar niet lukt om stemmen te krijgen. Terwijl zij juist bezig zijn met onderkant van onze samenleving, eigenlijk zou de SP all die stemmen moeten krijgen van al die zogenaamde boze kiezers. Ik hoop ooit dat de media in gaat zien welke rol zij hebben gespeeld en dat zij in de toekomst zich zoveel beter gaan gedragen.