Arjan Noorlander

Bij Nieuwsuur werkt Arjan Noorlander en die mag van alles beweren over de Nederlandse politiek, gewoon alles wat onder zijn blonde haartjes in zijn koppie te binnenschiet. Zo mag hij een heel item maken van ruim een kwartier (17:31) met de titel “Waarom Wilders juist nu wint”. Kijk dat is nu iets waar ik wel benieuwd naar ben. Hoeveel schuld gaan ze zichzelf geven? Is er enige zelfreflectie nadat de NPO (waar Nieuwsuur toebehoort) Nederland kapot heeft gemaakt?

Arjan Noorlander die zegt: "En Wilders, door nu milder te worden, door meer premier waardig te worden"

Na acht minuten in het item zegt ie “En Wilders, door nu milder te worden, door meer premier waardig te worden”.

En Arjan heeft een politicoloog gevonden, Koen Damhuis, die ook in dat frame is gestapt en het, zo lijkt het hier, ook geloofd:

Koen Damhuis zegt: "..door Geert Milder te worden."

Nee, lieve Arjan, doordat jullie, journalisten, dit de afgelopen weken hebben verkondigd, dat hij milder zou zijn dat is de reden dat mensen het gedurfd hebben om op Wilders te stemmen.

En premier waardig? Door meneer Timmermans te fatshamen?

Het beeld mag dan wel zijn dat de publieke omroep een links bolwerk is, maar deze verkiezingsperiode heeft wel bewezen dat er meer bruinhemden zitten dan kritisch links. Ja, er is “Even tot hier” en “De Avondshow” maar dan houdt het wel ongeveer op. Van Nieuwsuur tot Op1 zitten vol met rechtse mensen, mensen die het wel prima vinden dat we Wilders als premier krijgen.

Migratie

Migratie is een hondenfluitje, je doet net alsof je een heel sjiek woord gebruikt en een complex vraagstuk wilt behandelen maar door Wilders wordt het gebruikt om “vieze luie profiterende buitenlanders” mee aan te duiden. Niet dat we een arbeidstekort hebben of dat er oorlogsvluchtelingen zijn en hoe we dat eerlijk en rechtvaardig kunnen aanpakken. Nee, als hij het zegt moet je doorvragen net zolang tot dat hij toegeeft dat hij het alleen maar over een specifieke groep heeft. Die groep zal dan klein blijken en allesbehalve het probleem oplossen mocht je daarvoor de grenzen sluiten.

En het wordt erger

Je mag het item zelf gaan bekijken maar ik raad je dat niet aan tenzij je heel boos wilt worden. Want tegen het eind komen ze met alles wat Wilders ooit heeft gezegd en gedaan en wat er daadwerkelijk in zijn verkiezingsprogramma staat, dat zijn allemaal ongrondwettelijke en haatdragende zaken. Maar voor de heren Noorlander en Damhuis lijkt het net alsof de meeste kiezers van de Wilders zijn sociaal-linkse punten belangrijk vinden. Nee, natuurlijk niet. Dan zouden ze allemaal massaal op de SP hebben gestemd, die wil geld naar de onderkant van de maatschappij, betere en eerlijke zorg. Wilders-stemmers stemmen omdat ze niet van “buitenlanders” houden. Je weet wel dat hondenfluitje “Nederlanders op 1”

En nergens komt hun eigen rol ter sprake. Nergens durft Arjan Noorlander te benoemen dat hijzelf onderdeel is van de opkomst van Wilders deze verkiezingen. Want door mensen het idee te geven dat Wilders nu milder zou zijn en dat hij “premier waardig” zou zijn, gaf dat heel veel mensen een vrijbrief om op hem te stemmen. Want op de harde kern na, de echte bruinhemden, voelen de meeste mensen wel aan hun theewater dat Wilders een racist is en dat we gelukkig nog steeds vinden dat dat een slechte eigenschap is. Dankzij de NPO konden nu heel veel mensen net doen alsof ze niet op een ‘echte’ racist hebben gestemd.

De NPO had de afgelopen maanden ook het verschil kunnen uitleggen tussen de SP en Wilders. Dat als je sociaal-links wilt stemmen met zaken als zorg, sociale huur, lage lonen, arbeidsmigratie, kortom eerlijker delen, je gewoon naar de SP moet. Alleen als je ook vindt dat “Nederland voor de Nederlanders” is, dan moet je naar de blonde haatzaaier.

De laatste minuten gaat het over het vormen van een kabinet. Daar laat Arjan Noorlander zijn ware gedaante zien. Hij beweert dat een rechts kabinet met Wilders moet worden bekeken.

Arjan Noorlander zegt: "Dan ontkom je er niet aan om dat serieus te overwegen."

Nee, Noorlander, dat hoeft helemaal niet. Iedereen met twee werkende hersencellen snapt dat je niet met Wilders moet gaan samenwerken en al helemaal niet hem minister-president moet maken. Maar ga gewoon verder met wat je al weken doet, het normaliseren van haat. Het gaat je heel goed af! O, ja en dan vergeet ik nog dat Wilders een Poetin-knuffelaar is, dat hij de hulp aan Oekraïne meteen wil stoppen en alle Oekraïense vluchtelingen terug gaat sturen. Maar blijf vooral geloven dat hij milder is geworden en premierwaardig is.

Klimaat

Er is op dit moment maar één echt belangrijk thema, en dat is het klimaat. De aarde wordt onbewoonbaar voor mensen, Voor Nederland zal dat door het water komen, zowel vanaf de zee als de rivieren gaan het hier in ons landje heel lastig maken.

Hoeveel vragen heeft Wilders gekregen over hoe hij al dat water gaat tegenhouden en in goede banen leiden? Hoe hij zo zeker weet dat er geen klimaatprobleem is? Nee natuurlijk niet. Want klimaat is links en de NPO wil niet door Johan Derksen beschuldigd worden dat ze alleen maar oog hebben voor die klimaathysterie. Dus gaan we net doen alsof de opwarming er niet is en we lekker gaan praten met Wilders, iemand dat al bijna 20 jaar lang alles wat niet extreem-rechts maar als links wegzet. En jullie, van Nieuwsuur tot Op1 lopen braaf achter deze man aan. Arjan Noorlander, je bent bedankt.