Veerle Baetens

Veerle Baetens

Gelukkig weet ik van mezelf dat ik een rare ben, op velerlei gebied en dat ik starre levensregels heb (en soms hele soepele). Een van die starre regels gaat om mensen die roken. Als je van mijn generatie bent of jonger dan weet je dat roken ongezond is, niet een beetje maar gewoon echt ongezond en dat je er andere mee lastig valt met je rook. Mocht je nu nog een sigaret opsteken dan ben je in mijn ogen dom of een junkie, aan jezelf de keus.

Al vele mensen zijn van hun sokkel gevallen voor mij nadat ik erachter kwam dat ze roken. Ik kan iemand best hoogachten, maar dat verdwijnt zodra ik merk dat het om een junkie gaat. Als je die verslaving niet onder ogen kunt zien dan twijfel ik aan je verstand. En vandaag kwam er weer eentje bij.

In het programma De Ideale Wereld op VRT Canvas. De gesprekken met de gasten lopen vaker niet dan wel lekker, gelukkig maken de sketchjes het meer dan goed. Zodat je toch met een gerust hart kunt inschakelen.

Zoals ik al zei, de gesprekken gaan vaker niet zo lekker, de gast is niet op de hoogte van de actualiteit (wat een beetje jammer is voor een satirisch actualiteitenprogramma) of de gast is trots op zijn ontwetendheid (iets wat op de Nederlandse tv ook veelvuldig voorkomt).

Mevrouw Baetens was van alles een beetje en het werd niet beter toen het item over roken ging. Op de vraag of ze rookte kwam eerst een wazig antwoord. Als ik het goed onthouden heb zei ze iets van: vroeger wel, nu niet meer, want maar één per dag. Verder ging ze het vooral vergoeilijken en zag ze het probleem niet dat haar dochter waarschijnlijk nu ook geinterseerd is in roken, nu ze wat ouder is, het kind is 14!

Dus sinds vanavond ken ik weer een junk meer en heb ik maar besloten om niet naar haar nieuwste film te gaan, Het Smelt (⭐⭐⭐⭐), ook al krijgt die goede resensies. Ik weiger om een junkie te sponseren.