Universiteit Utrecht

Studium Generale

De Universiteit Utrecht organiseert elk studiejaar een Studium Generale, daar komen verschillende sprekers aan het woord over verschillende onderwerpen. Het lijkt me leuk om naar een paar evenementen toe te gaan maar alleen vind ik niet gezelli. Dus bij deze, zou jij mee willen? Het is meestal ’s avonds en het gratis. Je kunt ook in de agenda van SG kijken en zelf naar iets gaan wat je leuk lijkt.

Onderwijsmythes

Jong geleerd oud gedaan?

We prikken mythes over leren door met onderwijskundige dr. Casper Hulshof.

‘In de 21ste eeuw is feitenkennis niet meer nodig’. ‘De rechterhersenhelft is creatief, de linker analytisch’. ‘Met de juiste mindset kan je alles leren’. Ze klinken geloofwaardig, maar geen van deze frasen is wetenschappelijk onderbouwd. Toch zingen ze al jarenlang rond in boeken en beleid en worden er zelfs scholen voor opgericht. Waarom steken deze ontkrachte ideeën steeds opnieuw de kop op? Onderwijswetenschapper dr. Casper Hulshof (UU) prikt de grootste mythes die door onderwijsland dwalen door en vertelt wat wél werkt.

Datum & tijdWoensdag 13 september 2023 (20:00-21:30)
LocatieAcademiegebouw (Aula)
VoertaalNederlandstalig
EntreeGratis
AanmeldenNiet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agendaGoogle 🍎Apple Outlook
Onderwijsmythes

Winst voor iedereen?

De Futuristen

Hoe zorgen we dat grote bedrijven hun publieke verantwoordelijkheid nemen? Met politiek filosoof prof. Rutger Claassen (UU).

Van Big Tech tot Big Oil: de macht en invloed van multinationals is enorm. Maar met macht komt verantwoordelijkheid. Toch blijkt private winst vaak belangrijker dan het publieke belang, zélfs nu de klimaatcrisis zich aftekent en de ongelijkheid groeit. Hoe zorgen we ervoor dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen? Met politiek filosoof prof. Rutger Claassen (UU).

In samenwerking met het Nieuw Utrechts Toneel en het Descartes Centre (UU).

Datum & tijdDonderdag 21 september 2023 (20:00-21:30)
LocatieTivoliVredenburg (Cloud Nine)
VoertaalNederlandstalig
EntreeGratis
AanmeldenTickets/rsvp (kan vanaf 1 sept)
Direct in je agendaGoogle Apple Outlook
Winst voor iedereen?

De Duiders

Twee keer komen de Duiders, op maandag 18 september en maandag 16 oktober, allebei in de bibliotheek op de Neude van 20:00-21:00.

De Duiders 1 (maandag 18 sept.)

De Duiders 2 (maandag 16 okt.)

Betweter Festival 2023

Deze is speciaal, een hele avond/nacht lang, van vrijdag 29 september 2023 (18:30) – zaterdag 30 september 2023 (01:00). Ik heb al twee kaartjes dus je kunt gewoon mee als je dat wilt. In TivoliVredenburg.

https://www.betweterfestival.nl