Waar zijn de aanhalingstekens

Het nieuws bestaat uit feiten en meningen, als iemand iets zegt en je schrijft dat als journalist op dan moet je goed kijken of dat een mening is of gewoon een feit. Soms is het lastig om zeker te weten of iets een feit is. Mocht de journalist een zin opteken uit de mond van een persoon dan is het verstandig om duidelijk te maken dat die zin een citaat is. Daarvoor gebruiken we de “aanhalingstekens”.

In een titel van een artikel is het heel belangrijk om dat te doen. Iets wat Omroep Brabant hier vergeet te doen.

In het artikel zelf zijn Jan Waalen & Joris van Duin wel zo verstandig om die aanhalingstekens te gebruiken: “Arbeidsmigranten zijn onmisbaar voor onze economie. Dan moeten we natuurlijk ook zorgen voor fatsoenlijke woonruimte”, zegt Anne Deelen van VNO-NCW Brabant Zeeland.

Jan & Joris zijn zo onder de indruk van mevrouw Anne Deelen dat ze het maar liefst twee keer vermelden, even verder op staat alweer: “Brabant kan niet zonder. Ze zijn essentieel voor de economie”, zegt Anne Deelen van VNO-NCW. 

Hup Jan & Joris, aan het werk en die titel aanpassen, er liggen vast nog ergens twee ” ” in het redactiehok die jullie mogen gebruiken.